Sov bedre efter at du har fået malet dit soveværelse

Pas på dig selv og din bolig

Overskriften kan lyde som ren sund fornuft, men der ligger mere bag end hvad man umiddelbart skulle tro. Naturligvis skal vi passe på os selv, og derudover giver det også god mening at passe på boligen, men pointen med denne artikel er, at de to ting hænger nøje sammen, og er ikke to parallelle men af hinanden uafhængige behov. Vores bolig er en spejling af vores person og omvendt, i den forstand at vi i vores bolig udtrykker vores smag, humør og interesser, men boligen virker også tilbage på os og påvirker vores humør og sindstilstand. Der er altså en gensidig interesse mellem de to aspekter af livet, og læren ved dette er, at man ikke blot skal passe på sig selv, men også på sin bolig. Eller ikke blot passe på sin bolig, men også tage sig af sig selv.

Hvad betyder det i praksis

I praksis er mange af os særligt gode til at passe på os selv i den forstand, at vi plejer kroppen og forsøger at holde os til ilden med de ting vi interesserer os for og er passionerede omkring. Disse umiddelbare personlige behov er oplagte at reagere på, men mindre oplagt er det at nære den samme omsorg for ens bolig. Der er naturligvis mange der også her er meget grundige, men mange, og især mænd, får ikke boligen med i den grad den fortjener. Det fører til hjem, der nærmest trækker deres beboere ned, frem for at hive dem op, motivere dem og inspirere dem. Et hjem kan man vise kærlighed og omsorg på mange måder, og det starter næsten altid med jævnlig rengøring og oprydning. Herefter er det et spørgsmål om at prioritere indretning på en måde der gør en glad. 

Hvide vægge stråler

En af de mest universelle måder at forbedre en bolig, så den virkelig bringer mere glæde til dens beboere, det er et frisk lag hvid maling. Det er både meget enkelt og ligetil, men også noget mange glemmer eller overser som mulighed. Vi tænker nemlig ikke på væggene, vi har måske den stillingtagen rent underbevidst, at vægge passer sig selv. Men de falmer med tiden, og bliver grålige eller gulnede. Det er helt uundgåeligt, og er et naturligt resultat af det liv der leves i hjemmet. Derfor er det også en måde at friske op, at vende en side i bogen og starte et nyt kapitel rent metaforisk, når man maler væggene op på ny. 

Her til sidst skal det blot anbefales, at man finder en professionel maler i Roskilde til ens malerbehov i hjemmet. Det er den eneste måde man kan være sikker på at få et smukt og tilfredsstillende resultat, og det er mindre dyrt end hvad mange forventer. Man kan på internettet nemt finde sider, der hjælper med at indhente tilbud fra lokale malere, så det er rigtig nemt at gå til. Det er alle pengene værd, og det er en investering i både ens mentale velbefindende, og hjemmets daglige gæstfrihed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *