Få den rette indretning til små lejligheder

Det er bare mere svært at indrette småt, end det er at indrette stort. Har du derfor en lille lejlighed, har du helt sikkert haft hovedpine over, hvordan du bedst får den indrettet. Heldigvis kan man sagtens indrette en lille lejlighed, så der er plads til det hele, uden at den føles klemt. Det er lige præcis det, du får et par tips til her.  

Tænk i kubikmeter fremfor kvadratmeter 

Ofte er det sådan, at man tænker i kvadratmeter, når man indretter. Når man tænker i kvadratmeter, så er det kun gulvplads man medregner og lader ofte alle væggene stå tomme i forhold til opbevaring.  

Når det gælder indretning til små lejligheder, kan du med stor fordel overveje at tænke i kubikmeter i stedet og altså også bruge dine vægge til opbevaring af dine ting. Det vil under alle omstændigheder give dig mere plads til dine ting. Derudover føles rum, næsten uanset størrelsen på dem, altid mindre hvis du benytter alt gulvpladsen til møbler.  

Omvendt er det, hvis du lader så meget gulv være frit til gengængligt som muligt, så vil det skabe et visuelt større rum. Din lille lejlighed vil med andre ord føles større, hvis du rykker nogle af dine opbevaringsløsninger op på væggen og dermed efterlader mere bart gulv.  

Undgå at have for mange ting  

Udover at tænke i kubikmeter fremfor kvadratmeter, så er det også en rigtig god idé at sortere i dine ting, når der skal foretages en indretning til små lejligheder 

Skil dig af med de ting du ikke har brugt i flere år, eller stil dem i det mindste til opbevaring et andet sted end i din lille lejlighed. Hvis du kun har de ting fremme og tilgængelige, som du rent faktisk bruger, så vil du hurtigt opdage, at det faktisk slet ikke er nødvendigt med så meget plads. Fremfor at gemme alt hvad du engang har haft kært, så tænk over hvad du har kært nu og smid det ud, som ikke længere er nødvendigt at have i dit liv.  

Et godt sted at starte kunne være dit tøjskab. Langt de fleste mennesker i Danmark har meget mere tøj, end de rent faktisk bruger. Ofte flyder folks skabe over med tøj, og tit bruger man kun halvdelen af det, man ejer. Har du ryddet ud i dit tøj, så kan du opbevare andre ting i dit garderobeskab, og de vil derfor ikke stå og fylde andre steder i din lille lejlighed.  

Hold en enkelt stil i indretningen til små lejligheder    

Når man bor småt, er det en god idé at holde sig til en enkelt stil. Det er også en fordel at have det forholdsvis lyst i sin lejlighed, hvis den ikke er så stor. Mørke møbler og vægge vil nemlig få et rum til at føles mindre og mere tungt. Hvor lette og lyse møbler vil have den modsatte effekt.  

Det har derfor også stor betydning, hvad det er for nogle møbler du kommer ind i din lejlighed. Vil du have mere inspiration til at indrette din lille lejlighed så er inspirationsbasen.dk en virkelig god side fyldt med mange gode ideer og inspiration.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *