Skal jeg købte brugte studiebøger?

Når du skal starte på et nyt studie, har du som regel brug for at bruge penge på studiebøger. Og studiebøger er i den grad ikke billige. Derfor kan det være, at du har tænkt over at købe brugte studiebøger.

 

Men er det en god idé at købe dine studiebøger brugt? Eller bør du købe dem fra ny af? Her kommer vi til at kigge nærmere på fordele og ulemper ved at købe brugte studiebøger.

 

Lær mere om at regne i procenter og matematik til skolen lige her.

Fordele ved brugte studiebøger

Der er naturligvis en række fordele ved brugte studiebøger. Og den primære fordel er, at du ofte kan få bøgerne meget billigere, end hvis du vælger at købe dem fra ny af. Du kan tit finde bøgerne til en brøkdel af prisen, end hvis du skal købe bogen fra forhandleren, som mange af dine klassekammerater nok vælger at gøre.

 

Så er det vigtigt for dig at spare så mange penge som muligt, er det klart en oplagt idé at gøre brug af. Du kan nemt finde brugte studiebøger på eks. DBA eller Facebook Marketplace.

Ulemper ved brugte studiebøger

Der kan dog også være ulemper ved brugte studiebøger, som er værd at have med i ligningen, når du skal finde ud af, om du skal købe brugt eller ej.

 

For det første er det ikke sikkert, at den enkelte studiebog, du kan købe brugt, er den udgave, som du skal bruge på dit studie. Studiebøger kommer tit i flere oplag og udgivelser, og derfor kan det være essentielt for din uddannelse, at det er den nyeste, du køber.

 

Dernæst har du heller ikke mulighed for at købe brugte studiebøger som e-bøger. Og er det vigtigt for dig at have bøgerne elektronisk, kan det ikke lade sig gøre som brugt.

Sådan får du nemt råd til dine studiebøger

Har du brug for hjælp til at få råd til dine studiebøger, kan du altid vælge at tage dig et lån. Studiebøger har det jo med at være dyre, og derfor kan det være nødvendigt at finde penge et andet sted, hvis du er kommet til det punkt, hvor du ikke kan vente længere med at bestille dem.

 

Du kan nemt finde et online lån, hvor du får pengene udbetalt med det samme, og hvor du bare skal betale lånet tilbage i små portioner, som er til at have med at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *