Kroket – et klassisk spil til haven

De fleste ved hvad kroket er. Det er et spil til haven, hvor det gælder om, med en kølle at skyde kugler igennem en bane. Kroket er et gammelt havespil, som nogle mener, stammer helt tilbage fra 1600-tallet. I dag bliver kroket spillet i et vidt omfang – både hjemme i de private haver om sommeren, men også som et turneringsspil. Det er et spil som de fleste har spillet som både barn og voksen, og som de fleste der har en have, har et sæt af derhjemme. Det bliver hevet frem hver sommer, og ofte spillet af børnene i haven.

 

Sådan fungerer kroket

I kroket har hver spiller en kølle, og en bold i hver deres farve. Hertil er der en masse små mål, i form af metalbuer, som kuglerne skal skydes igennem. Før spillet går i gang, bliver målene sat op, som de former sig som en bane. Hver spillet skal ny skyde deres træbold igennem hvert mål fra ende til anden for at vinde spillet. Efter sidste mål, er der en træpæl som bolden skal ramme. Ham som første kommer igennem alle mål og rammer træpinden, har vundet. Hver spillet har kun et slag pr. tur. Rammer man ikke igennem et mål, er det næste spillers tur, og man må vendte til næste omgang med at spille igen.

 

Andre sjove havespil

Selvom kroket uden tvivl er et af de mest kendte – og ældste – havespil, findes der også masser af andre sjove muligheder. Blandt andet er stangtennis også et rigtig populært havespil i Danmark, og har også eksisteret i mange år. Dertil er der kommet en masse nye havespil de seneste år. Her i blandt nogle af de mest populære som er: stigegolf, cornhole og spikeball. Der kommer hele tiden nye og spændende spil til haven, hvilket er helt fantastisk. Havespil er gode fordi det er både sjovt og sundt. Det er meget bedre, end at sidde indenfor og spille computer. Derfor er det godt, at der hele tiden kommer nye til, som holder børn og unge interesseret i dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *