Sådan får du mere likviditet i din virksomhed

Likviditet er meget vigtigt, og hvis man ikke har nok likviditet, så kan det desværre dræbe ens virksomhed. Af denne grund og mange andre er det altså vigtigt at have styr på dette begreb og håndteringen af det. Står du i den situation, at du ikke har nok likviditet i fremtiden, så er denne artikel noget for dig. Vi kommer meget kort ind på forskellige ting, du kan gøre for at få mere likviditet.

Tag et lån til din virksomhed

Den nemmeste måde er helt klart at tage et lån til virksomheder. På denne måde kan du i langt de fleste tilfælde få udbetalt pengene samme dag, som du ansøger. Dette kræver selvfølgelig, at du bliver godkendt til lånet. De forskellige udbyder har af naturlige årsager forskellige krav, så det er altid en fordel at shoppe lidt rundt og/eller sammenligne.

Du tænker måske, at du ikke vil være i stand til at tage et lån til din virksomhed på grund af forskellige årsager. Mange udbydere er begyndt at låne penge til virksomheder som din uden at du eller I skal stille sikkerhed. I skal dog underskrive en såkaldt selvskyldnerkaution. Dette gør sig generelt gældende, men man kan nok finde en udbyder, hvor du heller ikke skal gøre det. Det kræver nok, at din virksomhed har en vis størrelse.

Få dine kunder til at betale oftere

Man vil gerne være flink ved sine kunder, men hvis det betyder, at ens virksomhed dør, så er det ikke det værd. Mange iværksættere giver lange betalingsfrister, og dette påvirker likviditeten. Giver du dine kunder en alt for lang betalingsfrist, så bør du lave om på det nu. Er det en kritisk situation, så vil du ikke kunne ændre på noget fra den ene dag til den anden, og så kan du blive nødt til at tage et såkaldt virksomhedslån, som vi var inde på i forrige afsnit.

 

Vi håber, at du blev klogere på, hvordan du kan få mere likviditet i din virksomhed. Vi har været inde på både lån til virksomheder og ændringer af betalingsfrister. Denne liste er ikke udtømmende, så du kan sagtens finde på andre måder at gøre det på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *