Kom godt i gang med at lave din helt egen bubble tea

Det er overraskende nemt at lave din egen bubble tea! Det eneste, du behøver, er nogle få grundingredienser og nogle redskaber, der findes i de fleste køkkener. Her er hvordan du kommer i gang – lav din egen bubble tea.

 

Det første skridt er at lave den sødede te-base. Bring 4 kopper vand i kog i en gryde, og tilsæt derefter 3-4 spiseskefulde sukker eller honning og 2-3 teposer. Lad blandingen trække i 3-5 minutter, før du fjerner teposerne og hælder teen op i en kande eller beholder. Du kan også bruge aromatiseret sirup eller pulver i stedet for almindelig te, hvis du ønsker det.

 

Tilsæt derefter 1/2 kop mælk eller fløde til teen, og rør rundt, indtil det er helt blandet sammen. For en lettere smag, du kan bruge mælk uden mælkeprodukter, f.eks. mandel- eller kokosmælk.

 

Det næste trin er at lave tapiokaperlerne. Bring 4 kopper vand og 1/2 kop tapiokaperler i kog i en gryde, sænk derefter varmen og lad det simre i 15 minutter, eller indtil perlerne er bløde, men stadig tygge. Dræn de kogte perler og skyl dem med koldt vand, inden du tilsætter dem til din teblanding.

 

Hæld til sidst din bubble tea op i glas fyldt med is og server den. Du kan også tilføje forskellige toppings som f.eks. boba-gelé, frugtstykker eller basilikumfrø, hvis du ønsker det. God fornøjelse!

 

Disse redskaber skal du bruge når du skal lave din egen bubble tea

Det kræver nogle få specialværktøjer at lave din egen bubble tea. For det første skal du bruge en stor gryde til at koge vandet, som bruges til at trække tebladene og opløse sukker eller andet sødemiddel. En finmasket sigte er nødvendig til at si eventuelle bundfald fra den bryggede te, når den er færdig med at trække. Du skal også bruge en slags skumningsanordning, f.eks. en elektrisk mælkeskummer eller et piskeris til at lave boblerne i din boblethe. Til servering er det vigtigt at have sugerør, der er brede nok til at rumme både væsken og boba-perlerne, så de ikke sidder fast i sugerøret. Endelig skal du sørge for at have masser af kopper ved hånden! Når du har disse grundlæggende ting samlet, er du klar til at lave din egen bubble tea. Hyg dig med at eksperimentere med forskellige smagsvarianter, sødemidler og toppings!

 

Der findes regionalt specifikke opskrifter på bubble tea over hele verden.

Bubble tea, også kendt som perlemælkste, er en populær taiwanesisk drik, der har vundet popularitet i hele verden i de seneste årtier. Drikkevaren består typisk af en base af brygget sort eller grøn te, is og sødemiddel i kombination med forskellige toppings såsom tapiokaperler, popping boba, geléterninger, græsgelé og meget mere. Men selv om bubble tea er blevet bredt associeret med disse særlige ingredienser, findes der faktisk mange variationer afhængigt af regionale præferencer og personlig smag.

 

I Thailand f.eks. nyder de lokale deres egen version kaldet Cha Yen, som erstatter almindelig mælk med kondenseret mælk og ofte indeholder andre smagsstoffer som f.eks passionsfrugt eller kokosnød. I Singapore og Malaysia tilberedes drikken med sort te, sødet kondenseret mælk og inddampet mælk for at opnå en blød og cremet smag.

 

I Japan bruger man ofte grøn te som basis for sine opskrifter på bubble tea sammen med honningsirup eller matcha-pulver som sødme. Smagene varierer også fra land til land; i Korea serveres bubble tea f.eks. ofte med en sødgørende rød bønnepasta og smages til med taro eller mango. Selv om disse regionale variationer kan være forskellige med hensyn til ingredienser og smagsstoffer, er den grundlæggende formel for bubble tea den samme: brygget te plus toppings plus sødemiddel – alt sammen blandet sammen til en lækker lækkerbisken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *