Find inspiration og motivation til din jobsøgning

Som jobsøgende er det nemt at miste modet. Jobansøgning efter jobansøgning og afslag efter afslag tærer på overskud og selvværd. Efter et stykke tid har du brug for at booste begge dele. Her kan du finde inspiration til, hvordan du får ny inspiration og styrket selvværd i jobsøgningen samt fif til at få overskud og motivation helt i top.

Få et fagligt løft og ny inspiration

Når du er ved at løbe helt sur i din jobsøgning, kan det være en god ide at stoppe op og genstarte processen. Spørg dig selv, om der er noget du kan gøre for at din profil bliver mere målrettet. Er der et punkt i de jobopslag, du er interesseret i, som du føler, du kan dygtiggøre dig indenfor, og dermed blive mere attraktiv for arbejdsgiverne? Find interessante kurser her, og få et fagligt løft. Det vil også give dit selvværd et tiltrængt løft, og det vil hurtigt skinne igennem i dine jobansøgninger. Arbejdsgivere kan hurtigt mærke, når du føler dig kompetent og inspireret.

Nogle gange er det, som dit selvværd har brug for, ikke mere faglighed. Måske trænger du ganske enkelt til at gøre noget godt for dig selv. Måske har du altid drømt om at tage et bagekursus, at lære et nyt sprog, eller at lære at tegne? Hvorfor så ikke gøre alvor af det nu, hvor du har tiden til det? Der findes masser af kurser, både online og på aftenskoler, hvor du kan lære lige dét, som du har allermest lyst til. At bruge sin fritid konstruktivt og være ivrig efter at lære nye ting ser også altid godt ud på dit CV. Så et kursus behøver ikke at være fagligt relevant for at give mening i forhold til din jobsøgning. Hvis du får noget ud af det på det personlige plan, har du allerede vundet.

Sørg for at holde ferie fra jobsøgningen

På arbejdsmarkedet tales der meget om balancen mellem arbejdstid og fritid. Denne balance er ikke mindre vigtig, når du er arbejdssøgende. Nu er det dit arbejde at søge job, og det kan hurtigt overtage hele din dag og alle dine vågne timer, hvis du glemmer at fokusere på at holde fri. Rigtig mange mennesker bliver mere stressede, når de er jobsøgende, end når de er i arbejde. Det er både jobsøgningsprocessen, den evige bekymring for fremtiden og manglen på adskillelse mellem arbejde og fritid, der giver stress.

Som jobsøgende har du ret til ferie. Så hold din ferie, og sørg for, at ferieaktiviteterne adskiller sig markant fra din hverdag. Tag i sommerhus eller tag ud at rejse. Du finder her pakkerejser, som kan inspirere dig til at finde dit næste rejsemål. Pakkerejser er en nem måde at rejse på, hvor du ikke skal bruge en masse tid på at surfe rundt på nettet og lede efter hoteller eller hotellejligheder på din rejsedestination. Når du køber en pakkerejse, er du sikker på, at de annoncerede hoteller faktisk eksisterer og overholder den lovede standard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *