5 tips til at undgå smerter under kontorarbejde

Hvis du arbejder på et kontor, så kender du måske også det med, at man kan komme hjem efter en lang dag og virkelig være øm i nakke og ryg? Så er det måske fordi, at der er noget, du bør ændre ved den måde, som du arbejder på. Det er klart, at man ikke skal skade sig selv for at tjene penge. I denne artikel kan du finde 5 gode tips til, hvordan du undgår at få smerter, når du arbejder på kontor.

1. Få den rette kontorstol

Noget af det, der er allermest vigtigt, når man leder efter metoder, der kan være med til at skåne nakke og ryg, er, at man finder en god kontorstol fra Inventarland at arbejde fra. En god kontorstol er en, der har indstillinger, så du kan sætte den til at være sådan, den passer til dig. Du kan sikkert også mærke dig frem til, hvad den rette kontorstol er for dig. Jagten på den rigtige kontorstol kan være lang, men det er det hele værd i sidste ende. Find eksempelvis en kontorstol fra Inventarland.

2. Sørg for ikke at sidde i samme stilling

En god kontorstol kan være med til at gøre rigtig meget, men den kan ikke gøre det hele for dig. Selvom der er nogle stillinger, der er mere skånsomme for kroppen end andre, så er det stadig vigtigt, at man ikke sidder i den samme stilling for længe. Før man dette, så skifter man nemlig ikke mellem, hvilke muskler man bruger i kroppen. Derfor kan det være med til at opbygge ømheder over tid.

3. Sørg for at komme op og gå eller stå

Det er vigtigt, at man sidder godt på sin kontorstol, men det er også vigtigt, at man husker at komme op og stå. Når man sidder ned, så er det nemlig meget begrænset, hvor meget blod der kommer ned i ens ben. Det er desuden uanset, hvor god en kontorstol du har fået dig. Derfor kan det hjælpe, hvis du kommer op og stå eller gå, så du også kan få lidt mere blod ned til benene. Det kan f.eks. være med til at forebygge fremkomsten af hjerte-kar-sygdomme.

4. Få massage engang i mellem

Hvis du er begyndt at blive øm, så kan det være en god idé, at du også nogle gange sørger for at forkæle dig selv med noget massage. Det kan være en stor hjælp, hvis der først er noget, som har sat sig fast. Hvis du har en sød kæreste, der gerne vil hjælpe, er det naturligvis super fedt. Så kan du altid købe en creme, der er med til at opløse sådanne ømheder.

5. Sørg for, at bordet er den rette højde

Det kan også være skadeligt for kroppen, hvis man sidder og arbejder ved et bord, der ikke passer i højden. Det kan nemlig nemt komme til at resultere i, at ens ryg bøjes det forkerte sted. Her er det igen smart, hvis man har en kontorstol, der kan justeres i højden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *