Fodbold:
Overalt på kloden bliver der spillet fodbold. Det gør ingen forskel, om det er et fattigt slumkvarter i en Sydamerikansk storby, en landsby i Tyrkiet eller en grøn græsplæne i Nordjylland. Fascinationskraften er tilsyneladende universel, og spillet med den runde læderbold indfanger gamle som unge fra alle kulturer og sociale lag. Derfor har fodbold også udviklet sig til en kæmpe underholdningsindustri, der årligt omsætter for milliarder af kroner.
Golf:
Langt fra alle golfspillere er professionelle, og derfor er der et system inden for golfsporten, der sikrer, at alle kan spille mod hinanden uanset store forskelle i golfkunnen: det såkaldte handicapsystem. Princippet er også kendt i andre idrætsgrene. En begynder skal bruge mange slag for at komme i hul. I praksis tildeler klubberne begyndere 54 eller 48 slag ud over banens par. Har spilleren fået 54 slag, kan han bruge tre slag ud over hullets par på samtlige banens 18 huller. En professionel spiller har derimod ikke har noget handicap og ingen slag ud over banens par. Så kommer nybegynderen, handicap 24-spilleren og den professionelle sammen til en dyst, så sammenligner man ikke det antal slag de har udført, men hvordan de har spillet i forhold til deres handicap. Dvs. hvis nybegynderen har spillet bedre end sit handicap – og de to andre dårligere – så er det nybegynderen, der har vundet.
Når en spiller på en runde har spillet bedre end sit handicap, får han et nyt og lavere handicap. På den måde er der en tendens til at golfspilleres handicap falder indtil han når “muren”, det vil sige det punkt, hvor der går længere og længere mellem, at han faktisk kan spille til sit handicap.
Ravjagt:
Ravjagt er i Danmark blevet enormt populært og vi så det første boost i 2015 hvor priserne på rav steg til himmelen med priser på op til 130 Kr. pr. g så en tur på stranden viste sig pludselig at kunne være mange penge værd. De fleste går i dag på ravjagt med en ravlygte som gør det muligt at finde rav i mørket og det er iflg. flere ravjægere meget lettere end at finde rav i dagslys.
Håndbold:
Håndboldspillet er opfundet i 1897 i Danmark – sandsynligvis det første sted i verden – af henholdsvis R.N. Ernst (1872-1937), ansat ved skolevæsenet i Nyborg, og Holger Nielsen (1866-1955), ansat ved Ordrup Latin- og Realskole. Det er således begyndt som et skolespil. Håndboldspillet har senere bredt sig verden over og spilles i dag ud over i Europa i såvel Asien, Afrika som Sydamerika. Danmark har fra begyndelsen været blandt de mest fremtrædende lande inden for både herre- og kvindehåndbold.