Slip for fugtskader i dit hjem

Er du en af de uheldige? Det kan være, at dit hjem er angrebet af fugt, hvorfor du synes, at det er både klamt og ubehageligt at være det sted, hvor du burde føle dig mest tilpas og tryg – nemlig i dit hjem?

Så er der heldigvis råd at hente. Du kan nemlig på flere forskellige måder både forebygge og bekæmpe fugtskader i dit hjem. For dig handler det bare om at gøre en indsats og være villig til at sætte nogle lidt større processer i værks.

Sørg for at lufte grundigt ud

Det kan være, at du har opdaget fugt i vægge, hvilket blandt andet viser sig via malingen, der bobler op og skaller af eller måske fugt, der løber ned langs dem. Hvis det er tilfældet, så er det et tegn på, at der er for fugtigt et indeklima.

Det betyder, at du skal blive bedre til at få luftet godt og grundigt ud. Og er der nogle områder, hvor der er vand, så bør du aftørre dem grundigt. Det vil ofte være i dine vindueskarme. Her er det også en fordel efterfølgende at tørre over med desinficerende midler for på den måde at undgå, at der spreder sig bakterier, der senere kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Når der er behov for lidt større indgriben

Er der behov for en større indgriben, fordi din sokkel og dit fundament generelt er angrebet, kan det også være en fordel at tage et kig på de muligheder, der byder sig med både det at få lagt et omfangsdræn omkring dit hus og det at gøre brug af elektroosmose.

Her bør du dog søge professionel hjælp, idet der er tale om metoder, der er både tids- og ressourcekrævende, og så er der også behov for ekspertise og erfaring inden for området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *