Skal du vælge en kat eller en hund?

Der er rigtig mange, der gerne vil berige deres husstand med et kæledyr. Og ofte falder valget på enten en kat eller en hund. Her er der nemlig tale om dyr, der ikke blot giver os som mennesker en rigtig stor glæde, men det er dyr, som også kan tilpasse sig vores tilværelse og på den måde sikre et godt dyreliv. Dog kan det være svært at vælge, om man skal investere i en kat eller en hund. Derfor får du herunder 3 ting, du skal overveje, når du skal købe husdyr.

Den rigtige race

For det første skal du være opmærksom på race. Der er en lang række forskellige at vælge mellem både i forhold til katte og hunde. Du kan for eksempel tage et kig på en abyssinier. Her er tale om en mild og rolig kat, der nyder at være tæt på mennesker. Og derfor er den ideel, hvis der er mindre børn eller andre dyr i din husstand. Den har desuden både tålmodighed og personlighed og en yderst høj intelligens. Søger du samme familiære og sociale egenskaber i en hund, kan du tage et kig på en terrier. Mange vil her rynke bryn, idet denne har ry for at være en smule hidsig, men racen har behov for opdragelse og træning fra hvalpestadiet, og gennemføres det korrekt, får du den mest pålidelige og skønne hund til familien.

Mængden af udstyr

For det andet skal du huske alt det ekstra udstyr, du har behov for til dit husdyr. Her er der tale om alt fra legetøj til godbidder og medicin. Til en hund kan du købe dig fattig i kødben, fordi du så gerne vil forkæle din hund, mens du til katten kan gøre det samme i lækre godbidder. Når det handler om udsyr er der således økonomisk ikke en stor forskel, men vær opmærksom på, at et kradsetræ til en kat ofte fylder meget i et rum i forhold til en hundekurv, der kan være lettere at forene med sin indretning.

Hvad med din tid?

Sidst men ikke mindst skal du tænke på din egen tid. For hvor meget af den, har du? Her er en kat langt mere taknemmelig, da den ofte ynder at passe sig selv. Den drager gerne på egne eventyr og kan således være borte længe, indtil den søger hjem for at få noget at spise og blive nusset en om. En hund har behov for at komme ud at gå flere gange om dagen. De skal således luftes, men den kræver også mere af din opmærksomhed og er ikke bange for at bede om den, hvis den føler sig overset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *