Sådan spotter du et godt vintage køb!

Sådan spotter du et godt vintage køb!

Hører du til de mennesker der rigtig gerne handler i genbrugsbutikker, og som er vild med at gøre et godt køb? Så er du sikkert også rigtig god til at spotte de rigtig gode køb. Det kan være fordi du har været med i 2.hand butikker sammen med din mor eller veninde, så de har oplært dig i hvordan man finder det rigtig fede indkøb, til den helt rigtige pris.

Hvad er et godt køb?

Et godt køb kan naturligvis være et indkøb du lige står og mangler, det kunne være en fornyelse til dit klædeskab, en vintagekjole, et par hotte 80’er bukser, et par trompet jeans eller noget andet, der lige hæver garderoben fra middelmådig til super moderne.

Men et Vintage indkøb der skiller sig ud ved at være rigtigt godt, er typisk et indkøb hvor du køber kvalitet til små penge, her er hvad du skal se efter:

  1. Stoffet.
  2. Detaljer
  3. Slidtage
  4. Mærket
  5. Skulder puder

Stoffet.

Se på dit potentielle indkøb, hvis du har med et vintagekøb at gøre fra 70’erne, vil du typisk finde noget stof som er i en bedre kvalitet, måske fløjl, eller som det også kaldes cordray. Mærk på stoffet om det er mørt eller om det stadig er stærkt. 

Du kan også lige give det et lille snus, lugter det af “gammel dame parfume” så er der risiko for at den lugt ikke kan fjernes, på andre måder end med et ozon anlæg, og hvem har sådan et stående?

Detaljer.

Mange af de ældre vintagefund har skønne detaljer, som fast fashion ikke har råd til at lægge ind i deres tøj, fordi det ville vælte det billige budget. Se efter små læg, håndsnoede bånd, små titkanter, blonder osv. På ældre selskabskjoler finder du tit perlebroderier, tjek perlerne om de stadig sidder fast på stoffet, hvis de er lidt løse, kan det tit stadig betale sig at tage kjolen med hjem, det er som regel en lille reparation der skal til, for at føje en helt igennem unik vintagekjole til sin garderobe.

Slidtage.

Måske lidt oplagt at kigge efter det, men den ting skal vel nævnes. Rigtig meget vintagetøj er der en del slidtage på, f eks en vintagestrik kan være nullered under ærmerne, eller ned langs siden af en jakke. Det er så her du skal vurderer om du kan leve med det eller du kan investerer i et lille apparat der slider dem af.

Mærket.

Hvis du leder efter et dansk Vintage mærke kunne du se efter Dales varehus eget brand, Brandtex, Hesselhøj, Red & Green, Jackpot. Flere forskellige tidsperioder, men alt sammen i en ok kvalitet. 

Skulderpuder.

Hvis du er en rigtig 80’er haj, men har lidt svært ved at finde ud af om du virkelig står med en strik fra 80’erne, kan du altid tjekke om den har skulderpuder! Hvis den har er den sten sikker du har fundet en vintage strik, køb den med hjem og overvej om skulderpuderne skal fjernes eller om du er glad og tilfreds.

 

Hvor finder jeg et godt køb?

Der er mange steder du kan lede og gøre et virkeligt godt køb. Du kan begynde med dine lokale genbrugsbutikker som får doneret tøj fra dødsboer eller folk der gerne vil støtte en god sag.

Et andet sted du kan kigge er et af de lokal genbrugssupermarkeder, som for eksempel Guld & Rod, det er kommisionsvare de har på hylderne, og her finder du tit et slaraffenland af lækre ting, til en lille penge. 

Et tredje sted kunne være en af de gode vintage/genbrugs butikker du kan finde på nettet, det kunne for eksempel være Babeimvintage.dk hvor du finder håndplukkede vintagefund til en helt ok pris, i betragtning af at det er en shop der skal tage foto og vedligeholde en online butik. Der er også en del kilosalg som man kan skrive sig op til, hos samme babeimvintage.dk

Rigtig god genbrugs jagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *