Sådan bliver du gladere

Med en travl hverdag og en mørk vinter kan det være svært at holde humøret oppe. Himlen er grå, og du vågner op til en byge af pligter hver dag. Hvad gør man så? Man reflekterer over, om man selv kan styre det, eller om man ikke har kontrol over det. Kan du ikke selv kontrollere det, skal du slippe det. Kan du selv styre det, kan du ændre på det. Her er et par tips, der kan hjælpe med at gøre dig gladere.

Tænk på dig selv

Alle mennesker lever med den ene eller den anden form for ansvar, og det gør du også. Du har ansvar for de huslige pligter, du har ansvar for dine arbejdsopgaver, og hvis du har børn eller kæledyr, har du også ansvar for dem. Der er meget, der afhænger af dig, men i midten af det hele finder du noget mere, som du også har ansvar for; dig selv. Hvis du ikke har det godt, ramler resten af verden ned omkring ørerne på dig. Pas på dig selv, så kan du meget nemmere passe på andre.

Gør hverdagen nemmere

Hverdagen presser, så du er nødt til at overveje, hvordan den kan gøres lettere. Det kan for eksempel være, at du har en vaskemaskine, der ikke virker, som den skal, og gør opgaven meget mere frustrerende end den burde være; så kan din dag blive meget lettere ved at få en helt ny maskine, der faktisk virker. Det kan også være at du, som de fleste andre, bruger rigtig meget tid på indkøb og planlægning af mad. Her kan livet blive meget nemmere, hvis du i stedet for får tilsendt måltidskasser. Vælg selv dine måltidskasser, det er hurtigt og nemt, og så kan du selv mærke forskellen.

Gør andre glade

Når du får at vide, at du skal tænke på dig selv, betyder det ikke, at du skal være egoistisk. Den sætning er nemlig sagt med den forventning, at du bliver glad af at hjælpe andre. Når du hjælper andre, er det en god oplevelse. Hjælp behøver ikke nødvendigvis at være en tjeneste; det kan også være at give dem en god gave. Der er mange måder at gøre folk glade på. Det føles altid rart at give tilbage til dem, som har gjort meget for en. Det er for eksempel personer som din mor. Du bliver glad af at give hende en fantastisk mors dags gave, netop fordi at hun også har givet dit rigtig meget.

Begynd med det samme

Du behøver ikke at vente til starten af næste måned, næste uge eller næste dag for at genstarte og prøve forfra. Når du mærker dit humør dale, så sæt dig ned i bare fem minutter, luk øjnene og træk vejret. Det er i sig selv en genstart. Rejs dig op og mød dagen på ny, prioriter dig selv, gør dig selv glad ved at gøre andre glade, og afprøv forskellige metoder til at gøre din hverdag nemmere. Vores tid er trods alt begrænset; brug den på noget, der gør dig glad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *