Nike Air Jordan 1 Mid: En historie om stil og sneakerkultur

Nike Air Jordan 1 Mid: En historie om stil og sneakerkultur

Air Jordan-serien af sneakers har eksisteret i over to årtier, og i løbet af den tid har de spillet en vigtig rolle i kulturen inden for sneakermode. Denne artikel vil tage et kig på Air Jordan 1 Mid historie, og hvordan den har ændret sig gennem årene. Fra den oprindelige udgivelse i 1985 og de mange retroversioner, der fortsat udgives i dag, er Air Jordan-linjen blevet en væsentlig del af sneaker-kulturen. Fra den oprindelige udgivelse i 1985 og de mange retroversioner, der fortsat udgives fra i dag, er Air Jordan-linjen blevet en væsentlig del af sneaker-kulturen. Fra den oprindelige udgivelse i 1985 og de mange retroversioner, der fortsat udgives i dag, er Air Jordan-linjen blevet en vigtig del af sneaker-kulturen.

Fra den oprindelige udgivelse i 1985 og de mange retroversioner, der fortsat udgives i dag, er Air Jordan-linjen blevet en vigtig del af sneaker-kulturen. Fra den oprindelige udgivelse i 1985 og de mange retroversioner, der fortsat udgives i dag, er Air Jordan-linjen blevet en vigtig del af sneaker-kulturen.

 

Air Jordan 1 blev udgivet første gang i 1985

Det oprindelige par Air Jordan-sneakers var Air Jordan 1. Det oprindelige par var hvid/sort og blev oprindeligt udgivet i 1985. Skoen blev skabt som en måde for Michael Jordan at fejre sit første år som professionel basketballspiller på.

 

Sneakeren blev designet af Tinker Hatfield, som også designede Air Jordan 1, der blev udgivet i 1995. Den originale Air Jordan-sneaker havde en overdel i fuld læder med en glat skokrop. Skoen fik tilnavnet “Air Jordan”, fordi Jordan under udgivelsen af den oprindelige model fløj gennem luften så hurtigt, at det blev rapporteret, at hans sko “fløj gennem luften”.

 

Air Jordan 1 “Banned” blev udgivet i 1988

Air Jordan 1 “Banned” blev udgivet i 1988 og var den første retro Air Jordan-sneaker. Skoen blev oprindeligt skabt som en tilbagevenden til den oprindelige sort/hvide farve af Air Jordan 1, men på grund af dens forbudte stil blev skoen senere omdøbt til Air Jordan 1 “Banned”.

 

Det oprindelige par af Air Jordan 1 “Banned” blev produceret i en sort/hvid farvevariant. Efter at Air Jordan 2 blev udgivet i 1988 og fik stor popularitet, begyndte sneakersamlere og andre Jordan-fans at lede efter det forbudte par af Air Jordan 1. Sneakeren blev forbudt på grund af dens høje topdesign, der lignede en hat. De sorte accenter på skoens design skal ligne et bånd, der er omkring en basketball.

 

Michael Jordan Bar Air Jordan 1’s “Black Toe”-farveversion i 1991

Michael Jordan Bar Air Jordan 1 blev udgivet i 1991 og var en retroversion af den originale sort/hvide farveversion af Air Jordan 1. Sneakeren blev oprindeligt udgivet i en fuld læderfarve og havde en glat skokrop og en overdel i sort læder med en næsten hvid mellemsål. Skoene blev oprindeligt udgivet med sorte læder snørebånd, som senere blev erstattet med røde snørebånd.

 

I 1991 var Jordan forsideatlet i NBA Slam Dunk Contest 1991 og dunkede i de sorte Air Jordan 1 Bar, som senere blev udgivet. Men på grund af sneakerens sorte tå-kasse og hans ry for at dunke i sorte sko, blev sneakeren omdøbt til Air Jordan 1 “Black Toe”. Skoens sorte tåboks skulle ligne den sorte tåkappe på basketballsko, og de røde snørebånd skulle ligne et rødt bånd omkring en basketball.

 

En særlig “julefarve” af Air Jordan 1 blev udgivet i 1994

Air Jordan 1 Christmas “Cool Grey” var en særlig farve af Air Jordan 1, som blev udgivet i 1994. Der blev kun fremstillet 1 300 par af Air Jordan 1 i julefarven “Cool Grey”, og skoene blev kun udgivet i en grå/turkis farve.

 

Christmas “Cool Grey” blev oprindeligt udgivet som en julegave til Jordan-samlere, der håbede på at eje et par af det originale par af sneakeren. Eller folk kunne købe sneakeren som julegave til deres venner, som var store sneakersamlere.

 

Air Jordan 1 “Cool Grey”-farvevarianten blev genudgivet i 2003

Det originale par af Air Jordan 1 “Cool Grey” blev genudgivet i 2003 som en del af “Love for Michael”-linjen Air Jordan. Det originale par af sneakeren blev oprindeligt udgivet i 1994 og blev derefter genudgivet i 2003 og kan i øjeblikket købes i detailhandlen.

Sneakeren blev oprindeligt udgivet i en grå/turkis farve, og da det originale par blev solgt for tusindvis af dollars, er sneakeren blevet et samlerobjekt og er blevet en genstand, der genudgives som en del af en særlig kampagne.

 

Air Jordan 1 “Gold Toe” blev udgivet i 2005

Air Jordan 1 “Gold Toe” blev udgivet i 2005 og blev oprindeligt udgivet som en del af “Cool Grey”-farvevarianten, der oprindeligt blev udgivet i 2003. Sneakerens guldtå-kasse skal minde om den gyldne tåkappe på basketballsko, og sneakerens grå læderoverdel skal minde om et gråt læderbånd omkring en basketball.

 

Air Jordan 1 “White Toe” blev udgivet i 2008

Air Jordan 1 “White Toe” blev udgivet i 2008 og blev oprindeligt udgivet som en specialudgave af Air Jordan 1 “Cool Grey”. Sneakeren blev oprindeligt udgivet i en grå/turkis farve, men blev senere udgivet med en overdel i hvidt læder og en grå lædertå-kasse.

 

Air Jordan 1 “Metallic Silver” blev udgivet i 2013

Air Jordan 1 “Metallic Silver” blev udgivet i 2013 og blev oprindeligt udgivet som en “Cool Grey” colorway, der oprindeligt blev udgivet i 2008. Sneakeren blev oprindeligt udgivet i en grå/turkis colourway, og med sneakeren, der sælges for 200 dollars og opefter, betragtes sneakeren som et samlerobjekt og er blevet en populær retroudgivelse.

 

Bottom line

Air Jordan-sneakers har været et symbol på stil og mode siden deres første udgivelse i 1985. Sneakerens historie med stil og mode har ført til mange udgivelser af Air Jordan 1 og har holdt sneakeren i stil. Hvis du er på udkig efter en sneaker med luftsål, så bør du helt sikkert overveje at anskaffe dig et originalt par Air Jordan 1.

  1. Моя кофемашина перестала работать. К счастью обратился за услугой ремонт кофеварок beko в москве мастеров по восстановлению таких устройств.
    Быстро, специалист доехал и устранил проблему. Починить её ему понадобилось пару десятков минут. Так, моя кофемашина вновь заработала, как новая.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *