Mere overskud i hverdagen med god søvn

Vi bruger 1/3 af vores liv i sengen, derfor har det en kæmpe betydning for vores generelle velvære og dagelige funktion af kroppen. Der er mange bivirkninger, når man ikke får den rette mængde søvn. Vi kender det alle, når vi har sovet dårligt en nat, og så føler vi os uoplagte og trætte den næste dag. Når vi har sovet dårligt, og er trætte, har vi tendens til at springe over, hvor gader er lavest. Det skal forståes på den måde, at vi ikke har noget overskud til at stå og lave sundt mad, derfor er der større chance for, at vi spiser noget usundt, og tager på i vægt. Vi orker ikke lige at tage i træningscenteret idag, og vi minimere vores aktivitet, alt sammen på grund af for lidt søvn.

Dog er der nogle ting, som gør, at du bedre kan sove om natten, og bevare et godt overskud i løbet af dagen, så du netop får spist sundt, og motionerer dagligt.

God seng

For at sove godt om natten, så kræver det, at man har en komfortabel og rar seng at sove i. Når vi bruger en stor del af vores liv i sengen, så skal de også være dejlig at sove i. Den skal hverken være for blød, men ej heller for hår. Men skal finde nøjagtig den hårhed, som passer bedst til dig og din krop. Hvis du gerne vil investere i en ny seng, så kan du kigge på Sengeguruen, hvor de har en masse forskellige slags senge. Det er ren selvforkælelse, at købe en seng, som man føler, at man ligger rart i.

Motion

Som voksen anbefales det, at dyrke motion minimum 60 minutter dagligt. Det er for at holde livsstilssygedomme væk, og opretholde en generel sundhed. Når man får brugt sin krop, uanset om det er styrketræning, Cardio eller bare en lang gåtur i parken, så tærer du på den energi, som kroppen lagre. – Men hvis du ikke får brugt den energi kroppen har, så får du endnu svære ved at sove om aftenen. Så sørg derfor for, at få dagligt motion, få brugt kroppen, og ikke mindst hjernen, så den er godt træt og mør, når det er sengetid.

Spis sundt

Hvad vi spiser, påvirker os faktisk på rigtig mange punkter, som vi ikke tænker over. Spiser man meget usund, så påvirkes det vores blodsukker. Spiser du meget sukkerindholdigt, så vil dit blodsukker stige, dit hjerte vil banke hurtigere, og din krop vil få energi. Det er oplagt, hvis man skal løbe en tur eller træne Cardio, men ikke hvis man ikke får bevæget sig. Du bør af sundhedsmæssige årsager, samt for din søvns skyld, spise sundt og varieret. Drop koffeinholdige drikke og usunde sager, efter aftensmaden, og forbered din krop, både fysisk og mentalt på, at det snart er sengetid. Undersøg eventuelt, om der er fødevarer, som kan påvirke dig til at være mere træt, når du skal i seng, for så vil det være oplagt, at indtage det før sengetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *