Au pair: Hvad du skal vide

Au pair, har du hørt om det før? Umiddelbart tænker du Dubai og folk, der har mange penge eller er dovne. Men en au pair kan faktisk være ganske nyttig, når man har en familie med børn, og for lidt timer på døgnet. Hvad betyder au pair? Bliv klogere her.

Hvad er en au pair?

Au pair betyder “på  lige fod” som er en ung person fra udlandet, som kommer til at bo hos en værtsfamilie for at hjælpe med børnepasning og lettere husarbejde. Til gengæld får de gratis kost og logi samt et lille beløb til deres lommepenge, hvor nogen får en direkte løn, hvilket der aftales indbyrdes.

Hvornår er en au pair særlig nyttig?

Hvis du har små børn, kan en au pair være en livredder. De bruges ofte til at hjælpe med børnepasning, herunder skolekørsel, lektier og klubber efter skoletid. Nogle au pairer vil også udføre lettere huslige opgaver som f.eks. vasketøj og støvsugning, gåture med familiens hund, eller hvad i nu kan have brug for. Det kan give dig værdifuld tid, som du kan bruge sammen med din partner, og generelt få et bedre overblik i hverdagen.

Det er især ideelt, hvis du har fuldtidsjob og ikke ønsker, at dine børn skal forsømmes, hvortil en au pair kan hente børnene og lege og underholde dem, indtil du kommer hjem. Au pairen kan også stå for at handle ind og lave aftensmaden og rydde køkkenet efter brug, så huset altid fremstår præsentabelt og pænt.

Hvordan finder man en au pair?

Den mest almindelige måde at finde en au pair på er gennem et bureau. Vi kan anbefale Aufini, hvor du kan finde au pairs fra flere steder i verdenen. Du kan bruges sidens filter og finde den helt rette. Det er ideelt, hvis du har præferencer om, hvilket køn det skal være, om vedkommende har erfaring, hvor fra i landet vedkommende skal komme fra eller andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *