Svære ting ved at miste

At miste et nærtstående familiemedlem er en hård ting, og man kan reagere på mange forskellige måder. De fleste vil opleve det som en følelsesmæssig rutchetur, da der dukker en masse praktiske ting op, man skal tage stilling til stort set med det samme – også selvom man ikke føler sig klar.

Du kan dog forberede dig lidt på dem, ved at læse om nogle af dem herunder. Der kan nemlig dukke nogle ting op, som du aldrig selv ville havde tænkt på, eller som du måske ikke en gang vidste, at du rent faktisk skulle tage stilling til.

De praktiske ting

Først og fremmest skal hele bisættelsen og begravelsen arrangeres og betales. Her er det naturligvis en god idé at tjekke med den afdødes testamente. Det er desuden en god idé selv at sørge for at skrive ned, hvordan man ønsker, at sin egen bisættelse samt begravelse skal foregå, samt lægge penge til side, så familiemedlemmerne ikke ender med at stå tilbage med en kæmpe regning.

Det kan nemlig virke enormt uoverskueligt at skulle tænke på både at arrangere bisættelse og begravelse, samt måske at skulle finde penge til at betale det hele – for det er ikke billigt. Og det kan opleves som ydmygende at være nødsaget til at nøjes, fordi I ikke har råd til mere, selvom I egentlig gerne ville give mere til fx en flottere kiste osv.

Rydning af dødsbo

Dernæst kommer en ting, som også kan være noget af et projekt – at skulle rydde dødsboet. Det er et enormt strategisk og praktisk arbejde. Her kan man hurtigt miste sig selv følelsesmæssigt, og derfor er det faktisk en god idé at overveje, om du ikke skal gøre brug af hjælp til det. Hvis det lyder som en mulig løsning, så læs mere om muligheden for, at få andre ud til at hjælpe dig. På https://dodsbo-hjelpen.dk/ finder du alle nødvendige oplysninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *