Skab et sundere arbejdsmiljø

I Danmark er vi velsignet med gode arbejdspladser. Og skulle det ikke være tilfældet for alle medarbejdere, har de ofte rig mulighed for at søge andre stillinger hos rivaliserende virksomheder. Desværre er det en meget dyr konsekvens af ikke at have et godt arbejdsmiljø, da det koster mange ressourcer at få ansat de rette mennesker til at overtage stillingerne. Dertil må i øvrigt lægges tid til, da det kan være omfattende at få de nyansatte op i det gear, som den gamle ansatte producerede på.

Så hvad kræver et godt arbejdsmiljø? Kort fortalt skal man i hvert fald sørge for ro og orden.

Ro giver plads til fordybelse

I nutidens arbejdsklima er de ansatte ofte pressede til at nå deres deadlines. Tit arbejder moderne ansatte tilmed både med egne og fælles deadlines, hvilket stiller krav til effektivitet. Den effektivitet er desværre sjældent til at opnå, hvis man er i et arbejdsmiljø, som er plaget af støj.

Støj skaber uro og stress, da den ansatte ikke får plads til at fordybe sig. Den konsekvente larm fra telefoner, snak, larm etc. vil være nok til, at den ansatte ikke kan sætte sig og opnå et koncentrationsflow, hvor der produceres og arbejdsbunken bliver indhentet.

Sørg derfor altid for at dit arbejdsmiljø er roligt og behageligt, og at forstyrrelser holdes nede på et minimum.

Orden skaber rammerne

Foruden at have ro, skal der også være orden. Fysisk rod skaber mentalt rod og kan medvirke til en oplevelse af mere stress. Fysisk orden inkluderer, at der ryddeligt og rent, hvilket har en anden vigtig effekt. Det kan nemlig være med til at nedbringe sygefravær, da overflader, håndtag m.m. bliver sprittet af, så der ikke bliver spredt bakterier i samme omfang.  Kontakt gerne en virksomhed som DLO Rengøringsservice, der leverer erhvervsrengøring i Esbjerg og byer i Trekantområdet.

Husk desuden at det er meget vigtigt, at rammerne også har gode møbler. Disse bør være ergonomiske, men også udviklet, så de ikke ”kaster” med lyden, da det desværre kan skabe problemer med dårlig akustik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *