Økologisk bomuld er mere bæredygtig tekstil end konventionel

Bambusmaterialet kan formå at være en sviner, i nedbrydningsprocessen af bambus. Det udleder enorme mængder vand og kemi. Der er heldigvis et par stykker, som har opklaret den fremstillingsproces. For eksempel er alt bambus som JBS producerer udvundet i et “system der er lukket”. Der bliver hele 95% af alt vand genbrugt og alt kemi kørt i tanke – så intet lander i havet. Når du for eksempel køber de bambusstrømper du ser fra JBS, er de bare mere miljøvenlige end det traditionelle bambus viskose der er produceret hos andre.

Der er kommet en bølgebevægelse af anderledes materialer de sidste par år, hvor materialet som har slået igennem er bambus. Det fantastiske ved det materiale er, at bambusstokke vokser vældig hurtigt. Det gør at du får rigeligt af bambusplanter til fremstillingen. Bambusplanten ernærer endda den jord der den gror i. Det efterlader gødet jord til at være fremragende som jord til andre afgrøder. Planten sår sig selv og kan gøre det, uden hjælp af vækstere og kemikalier.

Der bruges mindre vand ved økologisk bomuldsproduktion

Det er mere klimavenligt at få fat i økologisk bomuld fremfor den konventionelle bomuld, da der benyttes betydelig mindre h2o i markerne med bomuld og på fabrikken der laver bomulden. Der kommer også overvældende færre skadelig kemi på markerne og benyttes mindre kemikalier i tøjet ved produceringen hos producenten. Det bliver altså både sundt for din babys hud, samtidig med det også er bedre for klimaet. Overvej mærket Liewood, som har rigtig meget interiør i økologisk bomuld. 

Der har de sidste par årtier været et misbrug af vores allesammens klima igennem tekstil og mode industrien, som har fabrikeret alt for meget tøj, der hastigt er blevet smidt ud igen. Det har udgjort trangen for os homo sapiens, at vi bare måtte udskifte vores damegarderobe jævnligt end de fleste skifter undertrøjer. Det indebærer at der nu bliver smidt store mængder af tekstil ud, som kunne have været brugt af nødstedte – noget ender til Frellsens Hær, men alt for meget direkte i havene. Traditionel bomuld er en vanvittig bebyrdning for vores allesammens miljø, da der forbruges store mængder vand i udarbejdelsen.

Gør noget godt for klimaet

Vil du gøre et bærekraftigt valg når du skal købe tøj, skal du vælge at købe bæredygtige tøjdele – og det må også helst være GOTS certificeret, hvilket er en garanti for at det er hele kæden fra start til slut hvilket er tilføjet mange skrappe krav. Køber du økologisk bomuld når du køber sengetøj, går du ikke ned i kvalitet – og det behøver hellere ikke blive mere omkostningsfuld, da hvis ellers leverandøren bestiller store mængder nok, selvfølgelig kan få ens priser som traditionel bomuldssengetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *