Hvilke planter skal du have ude i haven?

Synes du din have er lidt kedeligt at kigge på? I så fald skal du læse med her!

I denne artikel giver vi dig nogle gode råd om, hvordan du finder frem til, hvilke planter du skal have ude i haven. Læs med her hvis det har interesse for dig og er relevant i din situation. Det vil kun tage et par minutter.

Hvilken slags jord og vejrvilkår har du?

Det er naturligvis først og fremmest en god ide lige at tage et kig på ens have og de vejrvilkår, som planterne ude i den vil leve under. Hvilken slags jord har du, og hvilke mineraler er der i den? Det kan være en god ide at få dette undersøgt, før du planter en masse i din have. Alt efter hvilke mineraler der er i jorden, så er der bestemte planter, der vil trives mere fremfor andre.

Det er samtidig et godt kig på, hvad vejvilkårene er. Hvis du bor i Danmark, så er det for eksempel ikke en god ide at plante kirsebær. Vejret er simpelthen ikke til det, og selvom temperaturerne konstant bliver varmere, så er det nu alligevel ikke så varmt, at vi kan gå i gang med at plante kirsebær.

Skal du have noget, der er nemt at passe?

Du bør også overveje hvor kompliceret, du gerne vil lave din have. Jo flere planter du har derude, jo mere arbejde er det også. Og der er også visse planter, som er mere komplicerede at holde end andre.

Hvis du blot gerne vil have en pæn have, som er nem at passe, så kan det være en god ide at plante geranium. Disse blomster er utrolig flotte og kan forskønne din have. Men de kræver ikke særlig meget at passe. De er ideelle til personen, der gerne vil have en flot have uden at tilbringe en masse tid ved at passe den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *