Du skal ikke kaste med sten, når…

Du skal ikke kaste med sten, når…

Kender du ordsproget: “Man skal ikke smide med sten, når man selv bor i et glas hus?”
Det betyder vel sådan cirka, og i øvrigt frit oversat, hvis du selv har et problem skal du ikke beskylde andre for at have det samme… altså problem. Jeg ved ikke om jeg har et problem, men jeg ved at min nabo har et. 

Jeg synes ikke selv jeg er tilbageholden, jeg er også glad for en øl til maden og lidt vin ditto, men jeg synes bare ikke mit problem er lige så stort som Bjarnes. Jeg ved heller ikke om det er ok at adressere, i anledning af at jeg jo faktisk, i overført betydning godt nok, bor i et glas hus.

Men nu vover jeg pelsen og siger det som det er: Min nabo drikker! Altså min nabo Bjarne drikker, og det er ikke altid et smukt syn. Nu ved jeg godt at jeg næppe kan kræve af Bjarne, at han går ser smuk ud, på den anden side af stakittet. Men det ville da være helt fantastisk, hvis jeg kunne slippe for at se ham sidde og hænge halvnøgen i en slidt lænestol, han har slæbt ud på terrassen. Der kan han sidde helt lyserød kun iført underbukser og armen forlænget med en flaske.

Jeg sidder også i min have og hygger tit, godt nok iført tøj eller til lejligheden en bikini, men jeg kommer altså på ingen måde til at ligne en Bjarne. Her i huset har vi et fast moto, “nej den går ikke, du ligner en Bjarne” og det siger man ikke for at rose nogen.

Hvad kan en Bjarne gøre 

Indimellem fatter jeg også lidt medlidenhed med Bjarne, mest når han ikke helt opdager at vejret er slået om, og vi andre har taget tøj på. Der sidder Bjarne så stadig i underdrenge, og godt nok et halstørklæde, det er ligesom om han ikke føler noget.

Vi har i familien talt om at vi kunne foreslå Bjarne noget alkoholrådgivning, men jeg er ærligtalt bange for at det ville være lidt spildt på ham. Synes du jeg er tarvelig? Jeg har ligesom ikke helt overskud til at sætte Bjarne ind i en bil og køre ham til alkoholbehandling, men det ender nok med en tur med ambulancen, når han først er sluppet ud af alkohol tågen, kan det jo være at han gerne vil ændre lidt på sit liv, så som indkøbe i det mindste en undertrøje. 

Jeg ved det! Jeg er tarvelig, og jeg arbejder på at blive et bedre menneske, imens vil jeg gå ind til Bjarne og sætte en sandwich på han lille campingbord, dagens aflad, fordi jeg er sådan en kujon! Måske ryger den ned i løbet af dagen, sammen med den kasse øl der står ved siden af.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *