Derfor skal du vælge økologisk hårpleje

Nogle vasker hår hver dag, andre kun et par gange om ugen – men uanset hvor ofte du vasker hår, så handler det jo om at pleje dit hår. Det er dog langt fra alle ”plejeprodukter”, der rent faktisk plejer dit hår. Det er især tilfældet, når du vælger produkter, der ikke er økologiske, naturlige og veganske – og det er især de billigste produkter, der er proppet med en masse ingredienser, som faktisk slet ikke er godt for dit hår. I denne artikel har vi fokus på, hvorfor du i stedet bør vælge økologisk hårpleje til dit hår.

Undgå kemikalier

Hårprodukter som f.eks. shampoo, balsam og hårkure kan indeholde mange forskellige ingredienser, som kan være decideret skadelige for dit hår på sigt.

Det er f.eks. ingredienser som sulfat, der er en meget almindelige ingrediens i shampoo. Sulfat er et skummemiddel, der opløser fedt og snavs, men samtidig kan det også gøre direkte skade på hårsække og hud – og så er det også en af de største syndere, når det gælder tør og irriteret hovedbund.

Det er også ingredienser som silikone, som lægger sig om hårstråene og gør det svært for andre plejeingredienser at trænge igennem. Det kan føre til tørt hår og splittede ender. Silikonelaget gør det også lettere for støv og skidt at klistre sig til og forstyrre hovedbunden, og det kan resultere i tyndere hår.

Hvis du derfor vælger certificeret økologisk shampoo og hårprodukter i det hele taget, undgår du allergener og skadelige kemikalier, sulfater og parabener, som kan forårsage irritation af hovedbunden, som f.eks. tør, kløende hovedbund, skål, udtørring af håret og endda hårtab i værste tilfælde.

Bedre for miljøet (og dyrene)

Når du vælger økologiske hårprodukter, er du ikke kun god ved dit hår, men faktisk også ved miljøet. Naturlige og økologiske hårprodukter produceres nemlig ved brug af naturlige landbrugsmetoder, så du kan være sikker på, at der er minimal belastning for miljøet. Disse økologiske produkter (som f.eks. I.C.O.N. ECOTECH) er også både veganske og cruelty-free, hvilket er din sikkerhed for, at ingen dyr har lidt skade ved hverken udvikling eller fremstilling af produkterne.

Mere værdi for pengene

Selvom en økologisk shampoo typisk koster lidt mere, så kan du vide dig helt sikker på, at du får mere værdi for pengene. Erfaringen med økologiske produkter er nemlig, at du får et produkt, der er lavet af bedre råvarer, giver bedre resultater for hår og hovedbund på den lange bane og samtidig har en lavere risiko for at give dig allergi. Det er de par håndører ekstra værd – især hvis du gerne vil passe godt på dit hår og opnå alle din hair goals.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *