Sail-In Cinema / Sail-In Biograf

We all know the drive-in phenomenon from the United States in the 50's, where you drove your car into a field in front of an outdoor giant screen to watch movies. In this weekend event the format is transformed into an even bigger version, when the field is substituted with the Aalborg harbour - and the cars are substituted with boats and water bikes - when Platform4 invites everyone to SAIL-IN CINEMA in Aalborg's old industrial basin, Østre Havn Harbour.

Press release in Danish:

SAIL-IN BIOGRAF 2010 - EN KÆMPEBIOGRAF DU SEJLER IND I

Vi kender alle drive-in fænomenet fra 50'ernes USA, hvor man i egen bil kørte ind på en mark foran udendørsbiografernes kæmpelærreder og så film. Til august transformeres dette biografformat i 3 dage om til en endnu større udgave, når marken udskiftes med et havnebassin og bilerne med både og vandcykler - når startskuddet lyder til SAIL-IN BIOGRAF 2010 i Aalborg's gamle industrihavnebassin, Østre Havn.

Det er kombinationen af en ny udgave af det gamle drive-in biografformat og den fantastiske gamle industri-arkitektur i Aalborgs Østre Havn, som sætter rammen for en særlig oplevelse til august. Her vil publikum kunne sejle ind blandt de høje gamle siloer i det gamle havnebassin og se film projekteret op et 108 m2 stort lærred ved hjælp af Danmarks største projektor. Tre aftenener i træk vises der film i denne helt specielle ramme.

Arrangementet giver således en helt særlig oplevelse for bådejere - lige fra joller til lystbåde - som kan sejle i egen båd ind i bassinet. Men også for de bådløse kan filmene opleves fra vandet, idet et samarbejde med Fårup Sommerland gør, at det vil være muligt at leje vandcykler, og på den måde komme ud på vandet. Sidst, men ikke mindst, kan man opleve filmene fra kajkanten, så selv kørende, cyklende og gående publikum tilgodeses.

Sideløbende vil der være salg af både drikkevarer og snacks på kajen - og til lejligheden vil én af vandcyklerne blive udstyret med popcorn, øl og vand og sejle rundt og servicere fartøjerne i bassinet.

Film, musik, fri entré - og noget for hele familien

Filmprogrammet strækker sig over 3 dage fra d. 20.-22. august 2010, og er bygget op således at hele familien tilgodeses. Omend filmprogrammet endnu ikke kan afsløres, ligger det fast at fredagens film vil tilgodese børnefamilierne, mens lørdagen sigter mod de unge - og unge af sind. Søndagen, som er arrangementets sidste dag, er dedikeret til kultpublikummet, når en helt særlig film projekteres op på det store lærred. Alle dage har fri entré.

Forud for filmene, som hver aften starter kl. 21.30 - efter solnedgang - vil der være musikoptrædender ud over vandet fra kl. 20.00 med lokale bands og solister, så det kan godt betale sig at komme tidligt og få en god plads.
Ønsker at sætte fokus på byens rum og industri-arv

Bag projektet står nonprofit kunst- og teknologihuset Platform4, som netop har til huse i et af de gamle pakhuse i Østre Havn-området. "Vi ønsker dels at sætte fokus på alternativ anvendelse af byens rum og dels på den fascinerende gamle industri-arkitektur i dette område," udtaler projektleder Christian Villum fra Platform4. "Aalborg rummer mange lommer i gadebilledet, som inviterer til alternativ brug, og bassinet og siloerne i Østre Havn skaber en optimal ramme for denne type arrangement. Vi håber således med dette arrangement at være med til at åbne op for et andet syn på resterne af byens industrielle arv - og samtidig give publikum en sjov og anderledes oplevelse."

Arrangementet er stablet på benene med støtte fra Det Obelske Familiefond, Tuborgfonden og Aalborg Kommune's Skole- & Fritidsforvaltning. Eventuelt overskud går ubeskåret til udvikling af ny kultur, kunst og teknologi i Platform4.