Få styr på finanserne – få styr på din fritid

Det er noget som sker for os alle flere gange i løbet af livet. Måske er din uddannelse ved at komme til vejs ende. Det kan være, du gerne vil i nye retninger med dit job. Der er også mulighed for, at du frygter, at dit nuværende arbejde ikke eksisterer om nogle år.

Under alle omstændigheder er der stor risiko for, at man sidder og overvejer, hvordan man i en bestemt periode skal få det hele til at køre rundt. Både hvad angår faste udgifter men også i forhold til ens fritid.

Sørg for at du er klar!

Der er mange måde at hjælpe sin finansielle situation på, når man pludselig står uden job. De fleste sørger for, at have en opsparing til når det er helt galt. Hvis man føler sig sikker på det, og har et godt forhold til sin bank, kan man overveje et lån. Det rareste er dog, at der stadig kommer penge ind hver måned.

Så længe man ikke har lommen fuld af guld, kan man altid rende ned og få skrevet sig op til kontanthjælp. Det er dog ikke det fedeste at være nødt til. Medlemskab ved en a-kasse kan meget bedre betale sig.

En a-kasse er en god forsikring

Når man er uden job, fungerer ens a-kasse som en god forsikring. Man betaler selvfølgelig for at være medlem, men så får man også en del flere penge ind, hvis uheldet er ude, og man er arbejdsløs. Det er en del bedre finansielt end at være på kontanthjælp og giver mulighed for, at man kan have råd både til at betale sine faste udgifter og til at passe sine fritidsinteresser.

Det er dog ikke altid nemt at vælge, hvilken a-kasse man bør blive medlem ved. Der er efterhånden en del at vælge imellem, og det er derfor rart med noget hjælp til at få overblik over a-kasser, der er at vælge imellem.

Husk fritiden – selv når du er uden arbejde

Noget af det gode ved at få dagpenge, i stedet for at satse på opsparing eller kontanthjælp, er at man meget bedre kan tillade sig stadig at bruge penge på fritidsinteresser. Det betyder, at perioden uden arbejde er meget mere behagelig at have med at gøre, og at man stadig kan få afstresset, sådan som man foretrækker.

Så hvis man for eksempel gerne vil købe nødvendigt udstyr til at udøve sport, behøver man ikke holde sig tilbage. Hvis bare man sørger for at være beredt, kan selv sport der ofte anses som dyrt stadig være inden for rækkevidde. Når der er styr på finanserne, kan man eksempelvis tage ud og spille golf enten for sig selv eller med bekendte.

Der er mange steder i Danmark, man kan spille golf. Alt efter lyster, eller hvis man bor i nærheden, kan man for eksempel spille på Fyn. Hvis det har interesse, kan man se en oversigt over golfbanerne her. Det er muligt. Hvis man er beredt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *